Nieuws

Haal zakelijk meer uit VoIP telefonie van Xelion

Bellen via VoIP (Voice over Internet Protocol) wordt steeds meer een normale gang van zaken in het bedrijfsleven en is bij velen volledig geïntegreerd. Vanwege de opkomst van breedbandverbinding is VoIP zakelijk erg interessant. Zeker gezien het feit dat de internetsnelheid ieder jaar weer ontwikkelt en dus sneller wordt. In feite belt men eigenlijk van IP-adres naar IP-adres.

Ook nu is men nog afhankelijk van een telefooncentrale (PBX). Echter is deze nu virtueel en niet fysiek. Deze VoIP telefooncentrale bestaat uit software of code en is als het ware een geautomatiseerde antwoordservice van inkomende oproepen. Zowel de afhandeling als de sturing hiervan. Deze virtuele telefooncentrale stuurt de oproepen door naar zowel een vaste (speciale) IP-telefoon, een mobiele telefoon of softphones. Zo zijn alle medewerkers altijd en overal bereikbaar, zowel op kantoor als onderweg of thuis voor de thuiswerkers. Dit maakt VoIP zakelijk gezien ook een stuk interessanter!

zakelijke telefonie voip van Xelion

Wat heb je nodig voor zakelijke telefonie met VoIP?

Het valt wel mee wat je nodig hebt voor VoIP zakelijk bellen. Je hebt onder andere IP-telefoons nodig, een router voor een breedbandverbinding en een virtuele telefooncentrale. Wij werken samen met Poly, leverancier van hardware met o.a. IP-telefoons. Daarnaast is een cloudgebaseerde enterprise-systeem als Xelion onmisbaar om VoIP zakelijk te gebruiken.

Integraties

De ontwikkelingen rondom Cloud telefonie tonen aan dat de integratie van VoIP met andere toepassingen steeds belangrijker wordt. Denk hierbij aan onder andere integraties met CRM of ERP-pakketten, zodat medewerkers vanuit één platform met welk device dan ook kunnen communiceren. In onze Market Place vindt u een scala aan pakketten en applicaties die u kunt integreren met Xelion. Ook boekhoudsoftware en productiviteitstools kunnen makkelijk geïntegreerd worden met onze software.

Altijd en overal bereikbaar op mobiel

Thuiswerken wordt steeds meer een standaard voor medewerkers of zij zijn steeds meer onderweg naar afspraken met klanten/leveranciers. Dan is het wel van belang dat medewerkers goed bereikbaar zijn. Voor het voeren van zakelijke gesprekken is het dan wel belangrijk om de smartphone te koppelen aan onze VoIP omgeving. Bij vast-mobiel integratie ziet de VoIP PBX zowel de vaste als de mobiele toestellen als gelijkwaardige toestellen. De meest gebruikte vast-mobiel integratie is onze Xelion App. Via onze applicatie kunnen medewerkers uitbellen via hun zakelijke nummer of algemeen kantoornummer, indien gewenst. Zo blijft privé en zakelijk gescheiden op één device.

 

In het bedrijfsleven is cloud telefonie dus nog steeds in ontwikkeling en brengt mooie voordelen met zich mee. Wil je meer informatie over VoIP zakelijk bellen van Xelion? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een online demo aan.

Open chat
Hello????

Hoe kunnen we u helpen?

How can we help you?

Wie können wir Ihnen helfen?