Nieuws

Infopact primeur met volledig geautomatiseerd Xelion hosted voice bestelsysteem

Infopact Prime koppelt Xelion
Delft, 28 augustus 2018 – Infopact uit Rotterdam heeft een volledig geautomatiseerd bestel- en leverproces ontwikkeld waarmee haar reselling en wholesale partners vanuit één portal access, porteringen, trunks en Xelion hosted telefonie kunnen bestellen en beheren. Daarmee is Xelion de eerste provider in Nederland die het bestelsysteem via de API integreert met de Xelion hosted VoIP oplossing.

Xelion heeft als eerste en enige Europese hosted VoIP platform zowel de back-end als front-end middels een API toegankelijk gemaakt. Dit betekent dat ontwikkelaars zelf front-end apps of integraties kunnen maken die met Xelion werken. Zo zijn er inmiddels specifieke apps voor thuiszorg of contact centers en worden talloze CRM applicaties met de API gekoppeld. Infopact is de eerste die haar online portal heeft geïntegreerd met de back-end van Xelion. Daardoor is het mogelijk om het bestellen en beheren van virtuele PBX oplossingen door partners sterk te vereenvoudigen en volledig te automatiseren.

Arthur van den Ende, commercieel directeur van Xelion, is enthousiast: “Infopact begrijpt dat het activeren van services zoals cloud telefonie veel eenvoudiger kan. Door de mogelijkheden van de API volledig te benutten kan Infopact haar partners nu één van de meest gemakkelijke bestelportals in Nederland bieden. Dit bespaart vooral veel tijd, zowel voor de partners en eindgebruikers als voor Infopact.”

Ook Robin de Weert, Manager Marketing en Product bij Infopact, kan niet wachten tot de nieuwe dienst geïntroduceerd wordt: “Met onze partnerportal Prime wil Infopact een nieuwe standaard zetten in de digitalisering van IP-communicatiediensten. Tijdens ons partner event in september lanceren we realtime ordering van ons telefonieportfolio via Prime. Daardoor zullen onze partners aanzienlijk meer gebruiksgemak ervaren. Zo is het opleveren van een Xelion PBX voorzien van een configuratie met SIP-trunk en (het porteren van) telefoonnummers via de realtime ordering binnen vijf minuten geregeld én gereed voor gebruik! Bovendien worden de diensten op basis van verbruik gefactureerd. De Xelion API koppeling is een onmisbaar component om deze integratie mogelijk te maken en biedt ons nog veel meer mogelijkheden om Xelion met Prime te integreren. Denk bijvoorbeeld aan single sign on en statusinformatie van de PBX.”

Na de lancering in september zal Infopact de mogelijkheden tot realtime ordering in Prime verder uitbreiden. In de toekomst wil zij ook diensten specifiek voor Prime introduceren, zoals online rating en 24×7 monitoring.