Integratie WhatsApp Business

Door de integratie van WhatsApp Business in Xelion kunnen organisaties vanaf nu ook via WhatsApp communiceren met hun doelgroep. Naast inkomende chat, sms en telefonische oproepen is het nu mogelijk om ook inkomende WhatsApp berichten op één centrale plek in Xelion te ontvangen, af te handelen en te beheren.

Door integratie van WhatsApp Business in Xelion7 kunnen zakelijke organisaties met een WhatsApp Business account vanaf nu 1-op-1 het gesprek aangaan met consumenten via ’s wereld meest populaire messaging kanaal. Xelion is daarmee de eerste VoIP zakelijke aanbieder die berichten op basis van WhatsApp integreert in zijn hosted VoIP/UC platform. Daarmee wordt elk klantcontact dat plaatsvindt via telefonie, webchat, sms of WhatsApp georganiseerd en beheerd in één totaaloplossing. Deze aanpak zorgt ervoor dat de service naar bedrijven en consumenten stukken eenvoudiger en doelgerichter kan worden opgezet.

Gemakkelijk 1 -op-1 communiceren op een laagdrempelige manier

Alle inkomende WhatsApp berichten op één centrale plek

Brengt de customer service naar een hoger level

Monitoring & Analyses mogelijk d.m.v. integraties als Power BI en CRM applicaties

WhatsApp Business en de koppeling met Xelion

WhatsApp Business toevoegen als customer care kanaal opent voor bedrijven de deur naar een verbeterde en efficiëntere klantenservice, goede mogelijkheden om de omzet te verhogen en de druk op de klantenservice te verminderen. Consumenten kunnen bedrijven met een WhatsApp Business Account nu direct benaderen via het vertrouwde kanaal welke ze dagelijks al veel gebruiken in de communicatie met vrienden en bekenden.

Omdat Xelion ook integratie naar onder meer Power BI en CRM applicaties ondersteunt, kan de informatie en contacthistorie die centraal is vastgelegd optimaal in kaart worden gebracht en geanalyseerd worden. Hierdoor kunnen organisaties hun service levels beter monitoren en aansturen op het gebruik van de meest effectieve kanalen.

Xelion WhatsApp Business integratie

De WhatsApp berichten kunnen worden afgeleverd bij een eindgebruiker of een groep. Gebruikers kunnen zich dan aan- en afmelden op de groep en daarmee zelf hun bereikbaarheid controleren.

Alle WhatsApp berichten worden gelogd in Xelion.  Hierdoor is rapportage over de de WhatsApp berichten mogelijk.

Met de WhatsApp Business integratie met Xelion is het mogelijk om WhatsApp berichten in Xelion te ontvangen.

WhatsApp Business

De samenwerking tussen Xelion met CM.com

De integratie tussen Xelion en WhatsApp Business is tot stand gekomen in samenwerking met CM.com. CM.com is officieel WhatsApp Business Provider en daarmee door Facebook aangesteld om geïnteresseerde bedrijven te faciliteren in het aansluiten van WhatsApp Business accounts. Daarnaast ondersteunt en levert CM.com API gebaseerde integraties met Software – en Applicatieproviders. Xelion en CM.com, twee van origine Nederlandse bedrijven werken al vele jaren samen als het gaat om integratie van technologie. Dit heeft eerder al geresulteerd in een succesvolle koppeling met het Voice Platform (SIP Trunk) van CM.com en de integratie van de SMS diensten met het Xelion-platform. Volgens Micha Cohen van Xelion was het dan ook een logische stap om ook de WhatsApp integratie via CM.com op te tuigen.

Jeroen Glabbeek, CEO CM.com:  “De diensten van zowel Xelion als van CM.com zijn gericht op het optimaal gebruiken en het op innovatieve wijze inzetten van communicatiekanalen. Consumenten kiezen vandaag de dag graag zelf wanneer en op welke wijze ze met bedrijven willen communiceren. De mobiele telefoon en de daarop geïnstalleerde populaire chat apps zoals WhatsApp en Apple Business Chat spelen een steeds grotere rol bij het bepalen van hun voorkeur. Het is goed te zien dat Xelion inspeelt op deze ontwikkeling door WhatsApp Business als meest populaire kanaal te integreren in haar software.“

Meer informatie over de integratie met WhatsApp Business?

Open chat
Hello????

Hoe kunnen we u helpen?

How can we help you?

Wie können wir Ihnen helfen?