Klantcase Basisscholen

Basisscholen in Den Helder nemen afscheid van ISDN en stappen probleemloos over naar hosted telefonie

Klantcase basisscholen

Ruim 6.000 leerlingen in de regio Den Helder, verdeeld over 29 scholen van Stichting Sarkon en Stichting Meerwerf, vertrouwen er elke dag op dat ze het beste onderwijs krijgen. Eigentijds openbaar onderwijs dat uitdaagt, dat recht doet aan eigen talentontwikkeling.

Educanet-it is onderdeel van Stichting Sarkon en Stichting Meerwerf en verantwoordelijk voor het technisch beheer en de infrastructuur. Jeff van den Berg is teamleider van Educanet-it en verantwoordelijk voor de migratie van de verouderde ISDN telefonie systemen. Zo’n overstap is een kans en een bedreiging tegelijk. Enerzijds wil de gebruiker geen gedoe, anderzijds biedt de vervanging de mogelijkheid om beheer en bereikbaarheid te gaan verbeteren. We willen van Jeff graag weten wat zijn ervaringen zijn en hoe hij de zaken heeft aangepakt.

Zoals bij veel organisaties was het vertrekpunt voor de migratieplannen de uitfasering van ISDN. “We moesten iets doen. Het belangrijkste doel is dan ook om gebruikers continuïteit te bieden zonder ze lastig te vallen met nieuwe technologie. De boodschap was simpel; dezelfde hoge beschikbaarheid als ISDN en werken met makkelijk te bedienen draagbare toestellen.” Er is daarom gekozen voor een betrouwbare cloud telefonie oplossing van Xelion in combinatie met een Gigaset DECT netwerk in alle scholen die zijn overgestapt. “We kiezen voor een blauwdruk die voor elke school hetzelfde is en werken met een partner met veel ervaring met basisscholen. Geen verrassingen, robuuste telefonie, soepele uitrol en daarmee tevreden leerkrachten. Op die manier lukt het ons om scholen zonder problemen in korte tijd te laten overstappen. Sterker nog vaak weten de gebruikers niet eens dat ze over zijn naar VoIP telefonie.”

Hoewel de migratie naar cloud telefonie voor de gebruiker dus niet veel verandering oplevert, is het voor de beheerder wel een stuk eenvoudiger geworden. “We zijn nu af van allemaal losse centrales in de verschillende scholen. Beheer wordt daarmee veel makkelijker voor ons.” Alle locaties kunnen centraal worden beheerd. Ook kunnen extra functies die in de traditionele PBX niet aanwezig zijn makkelijk worden geactiveerd zonder dat daar extra geld mee gemoeid is. Want bij Xelion zijn alle functies standaard in de prijs inbegrepen. “Leuk is dat we nu ook nieuwe vragen eenvoudig kunnen oppakken, zoals die van een directeur die onder hetzelfde nummer op meerdere scholen bereikbaar wil zijn.”

Door het vereenvoudigde beheer wordt tijd bespaard, maar er zijn meer voordelen. “De kosten voor telefonie zijn gedaald omdat we minder betalen voor abonnementen en nummers. Daarnaast zijn er ook geen afschrijvingen op telefooncentrales meer en kunnen licenties op elk moment aan de gewenste capaciteit worden aangepast.” De gedwongen migratie van ISDN naar cloud telefonie levert dus in alle opzichten voordeel op. Jeff zijn eindconclusie is helder: “Ik kan Xelion aanbevelen bij elke school die nog afscheid moet nemen van ISDN.”