Klantcase ChannelConnect

Effectief communicatieplan

Hoe zorg je ervoor dat je ‘daar bent waar je klanten zijn’? De media-experts van ChannelConnect adviseren graag bij het opzetten en uitwerken van een effectief communicatieplan en de inzet van de juiste middelen vanuit een compleet modulair dienstenpakket. ChannelConnect is het paraplumerk van multimedia-uitgeverij Sellair BV, die het ICT-kanaal voorziet van alle nuttige en noodzakelijke informatie. Om het ICT-kanaal te kunnen voorzien, is vanzelfsprekend een goed communicatieplatform vereist. Wij vroegen Marco Mekenkamp, eindredacteur en fotograaf bij ChannelConnect, waarom er gekozen is voor de huidige communicatiemiddelen.

Wat is voor ChannelConnect belangrijk?

Net als iedere onderneming is er op het gebied van communicatie een aantal eisen en wensen bij ChannelConnect. Bij telefonie draait alles om bereikbaarheid en goede gesprekskwaliteit. “De medewerkers van ChannelConnect zitten in een open ruimte”, verklaart Marco, “dus ‘geluidsoverlast’ van telefonerende collega’s moet zoveel mogelijk beperkt worden.” De telefooncentrale is om die reden geselecteerd om de bereikbaarheid te waarborgen, waarbij een passende headset is uitgekozen die de gesprekskwaliteit garandeert.

Bereikbaarheid

ChannelConnect maakt al jaren gebruik van het Xelion telefoniesysteem. Hierover is ChannelConnect erg tevreden. Buiten de standaard functionaliteiten, maakt het bedrijf ook gebruik van de mogelijkheid die de open API met zich meebrengt, waardoor softwarepakketten aan Xelion kunnen worden gekoppeld. ChannelConnect heeft het CRM-pakket SuperOffice geïntegreerd met het communicatieplatform. Marco Mekenkamp zegt hierover: “De integratie van het Xelion telefoniesysteem met ons CRM-pakket maakt dat wij op een uiterst eenvoudige wijze contacten kunnen onderhouden met onze relaties. En wanneer een relatie ons belt, verschijnt direct alle informatie van die relatie op ons beeldscherm. Dat maakt de werkwijze uitermate effectief.”

Gesprekskwaliteit

Begin dit jaar is ChannelConnect in combinatie met de headsets van Jabra gaan bellen. “De ervaringen zijn wat mij betreft uitstekend. Het draagcomfort van de set is goed en dat geldt ook voor het geluidsniveau en de gesprekskwaliteit. We kunnen probleemloos een dag bellen op één acculading.” Daarnaast bevat de betreffende headset nog een aantal handige toepassingen: “Het is bijzonder prettig dat de headset voorzien is van een gespreksopnameknop, zodat een inkomend gesprek ook beantwoord kan worden wanneer de computer vanwege de veiligheid vergrendeld is. Door de noice-cancelling worden omgevingsgeluiden gefilterd zodat een gesprekspartner geen last heeft van vervelende achtergrondgeluiden.”

Geluidsoverlast verminderd?

ChannelConnect is al heel wat jaren trouwe klant van Xelion. Niet alleen het telefoniesysteem bevalt goed, juist ook de combinatie met andere softwarepakketten en hardware-leverancier Jabra. Dankzij de combinatie van Jabra met Xelion, is de ‘geluidsoverlast’ enorm verminderd. Marco Mekenkamp sluit af: “We zijn tevreden met de combinatie van Xelion en Jabra headsets en gebruiken zowel Xelion als de headsets intensief.”