Klantcase eServiceware

Xelion Klantcase eServiceware

Integratie Exact Synergie verbetert klantgericht werken

eServiceware is sinds 2000 gespecialiseerd in het geven van expertise aan zakelijke gebruikers van Visma software (bekend van onder meer Accountview). Veelal gaat het om het implementeren en adviseren inzake het gebruik van de ERP software voor kleine en middelgrote organisaties. Petra de Mol-Coenen is oprichter en eigenaresse en weet daarom wat MKB bedrijven verwachten: een leverancier met persoonlijke aandacht die makkelijk te bereiken is en begrijpelijke dienstverlening biedt die bijdraagt aan de business. Voor Petra is klantgerichtheid dan ook cruciaal en zij vertelt dat dit zwaar heeft meegeteld bij de selectie van een nieuw telefoniesysteem.

Met VoIP overstap naar nieuwe wereld

Enkele jaren terug stelde Petra vast dat een traditionele telefooncentrale te beperkt is om de servicegerichtheid te kunnen bieden die klanten van vandaag verwachten. “Het oude systeem bood te weinig functionaliteit en flexibiliteit. We willen zelf dag/nachtstanden kunnen aanpassen, meldteksten kunnen inspreken of kunnen thuiswerken. Dat was allemaal niet meer mogelijk en daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuw systeem.”

Xelion is een systeem dat standaard beschikt over alle functies die je van een modern telefonie systeem verwacht. Je hoeft dus niet extra te betalen als je gesprekken wilt opnemen, gebruik maakt van wachtrijen of meldteksten, of smartphones met vast wilt koppelen. Dat maakt de kosten niet alleen transparant, het zorgt er ook voor dat je nooit voor vervelende verrassingen komt te staan als je een nieuwe functie wilt gaan gebruiken.

Integratie Synergy met telefonie is een uitkomst

Bij de keuze voor een nieuw systeem is niet alleen naar telefonie-functionaliteiten gekeken. Een harde eis was ook dat de telefonie geïntegreerd moest kunnen worden met Exact. “eServiceware werkt al lang met Synergy en klanten wezen mij op de kracht van het integreren van CRM en telefonie,” legt Petra uit. “Ik kan er simpel over zijn, de koppeling Xelion met Synergy heeft mij veel meer voordeel gebracht dan ik ooit had verwacht.”

De integratie maakt het mogelijk om direct vanuit Synergy een gesprek te starten. En andersom, als er iemand belt wordt automatisch de klantkaart op het scherm geopend. “Dit zijn prachtige functies, want (nieuwe) medewerkers hebben altijd direct de juiste informatie beschikbaar en hoeven bij bestaande klanten niet te vragen om gegevens die we allang in het systeem hebben staan. Je bent persoonlijker en klantgerichter en dat merkt de klant direct!”

We vinden telkens nieuwe mogelijkheden

De drempel om nieuwe functies te gebruiken is laag, dat heeft ook eServiceware ontdekt. “We merken dat we steeds meer nieuwe handige functies gaan gebruiken. De app van Xelion biedt ons de mogelijkheid om altijd te zien wie er ingelogd en bereikbaar is. Ook chatten we beveiligd met de app en halen uit het adressenboek direct de juiste contactgegevens.” Het adressenboek op de PC en app is altijd up-to-date omdat het gesynchroniseerd is met Synergy.

Het eindoordeel van eServiceware is ondubbelzinnig: “We zijn erg tevreden over Xelion en kunnen daadwerkelijk locatieonafhankelijk werken. En met de Exact koppeling zorgen dat iedereen werkt met de juiste gegevens en dat is wel zo persoonlijk naar onze klanten toe.”