Klantcase Interim Management K+V

Excellente klantondersteuning door integratie telefonie in bedrijfsproces

K+V is een gevestigde naam als het gaat om organisatieadvies en interim management. Met ruim 25 jaar ervaring werkt de organisatie aan vraagstukken op het terrein van onder meer verandermanagement, zorg en welzijn, toezicht en veiligheid. K+V geeft onafhankelijk advies over management en organisatie en doet dat met ruim 80 medewerkers vanuit twee vestigingen.

Eenvoudiger inspelen op veranderingen

In de selectie naar een toekomst vaste telefonieoplossing heeft K+V te maken met kritische gebruikers die zeer hoge eisen stellen. Er is daarom vooraf een grondige inventarisatie gemaakt. Simon Romijn, eindverantwoordelijke voor ICT binnen de organisatie: “De behoefte vanuit IT om meer grip te hebben op telefonie en om snel in te kunnen spelen op organisatieveranderingen is erg belangrijk.” Omdat medewerkers veel onderweg zijn, is ook de integratie met mobiel een must, evenals de koppeling van applicaties en telefonie. “Al deze wensen resulteerden in de keuze voor een VoIP oplossing van Xelion,” aldus Romein die inmiddels alweer een jaar met het systeem werkt en dus uit ervaring kan vertellen wat de overstap heeft opgeleverd.

PC bellen

Gebruikers kunnen bellen met een softphone, ofwel direct vanaf de PC. Als de interne organisatie vanaf het begin betrokken wordt, maakt dat een overstap volgens Romijn gemakkelijker. Maar de voordelen van het bellen met de PC zijn groot. Het is bijvoorbeeld erg handig omdat adressen of informatie over collega’s sneller gevonden worden. Ook kunnen medewerkers thuis of bij een klant werken met het systeem. Romijn ziet in de toekomst ook de integratie met applicaties op de PC als mogelijkheid, waardoor het bellen via de PC nog aantrekkelijker wordt omdat het enorm veel tijd bespaart en informatie altijd voorhanden is.

Vast en mobiel integreren

Een belangrijk argument om voor Xelion te kiezen is de integratie van vaste en mobiele telefonie. Veel medewerkers van K+V zijn ambulant en het is belangrijk dat zij desondanks altijd goed bereikbaar zijn. Met Xelion kunnen gegevens van zowel vast als mobiel centraal worden opgeslagen. Ook via de mobiele telefoon is er toegang tot functies als adressenboek en collega-lijsten. K+V heeft de Xelion oplossing geïntegreerd met het Vodafone netwerk voor integratie met de mobiele telefoons.

Het is de wens van K+V om in de toekomst een verdere integratie van IT en telefonie te realiseren waardoor de telefoon steeds meer geïntegreerd wordt in de businessprocessen. Een volgende logische stap is om de mogelijkheden die Xelion biedt, om bedrijfssoftware te koppelen met het systeem, in te gaan zetten en daarmee de dienstverlening naar klanten verder te verbeteren.