Klantcase Van Meijel Automatisering

Daadwerkelijk oplossing voor integratie vast en mobile

Van Meijel Automatisering, specialist in ICT voor de bouw, werkt met ruim 150 medewerkers aan de ontwikkeling van software voor de ondersteuning van een effectief en efficiënt bouwproces in onder meer weg- en waterbouw, utiliteitsbouw en aanverwante industriële dienstverlening. Van Meijel is gevestigd in Emmeloord en werd in 1987 opgericht door Frans van Meijel.

Telefonie geïntegreerd met andere vormen van communicatie

Van Meijel voerde in het verleden met een aantal leveranciers gesprekken over de aanschaf van een nieuwe telefoonoplossing. Echter, al gauw blijkt dat deze leveranciers eigenlijk een VoIP oplossing bieden, oftewel telefonie over internet, verpakt als conventionele telefoons. Een onbevredigend voorstel, vindt Frans van Meijel, algemeen directeur van Van Meijel. Het bedrijf is op zoek naar een telefonieoplossing als integraal onderdeel van het gehele communicatieplatform. Van Meijel wil flexibiliteit: integratie van vaste en mobiele telefonie. Andere wensen zijn dat het bedrijf altijd bereikbaar is en dat het de beschikking heeft over telefoniefuncties die op klassieke toestellen niet of nauwelijks bestaan, zoals direct kunnen zien of iemand bereikbaar is en het opbouwen van belhistorie. Bij Van Meijel Automatisering is e-mail en chat vanaf de pc gemeengoed en het bedrijf wil daar telefonie vanaf de pc aan toevoegen.

Openheid biedt grote voordelen

De openheid van het systeem van Xelion spreekt tot de verbeelding. Van Meijel: ‘Wij zijn een dienstverlenend bedrijf. We hebben een servicedesk die telefonisch support biedt aan klanten. Bellen vanaf de pc en direct op je beeldscherm zien wie er belt, is daarbij handig. Daarnaast is bereikbaarheid voor ons belangrijk en de mogelijkheid om de softwarematige oplossing van Xelion verder uit te bouwen. Voor ons is dit een organisatorische overweging. Bovendien willen we ons dienstverleningsniveau op een nog hoger plan brengen. Dát zijn onze drijfveren.’